maandag 28 maart 2011

Waterdichte PC's

De laatste tijd zijn er een drietal interessante producten gelanceerd door Arbor en Lexcom op het gebied van waterdichte PC's. Arbor komt met de P1585 panel PC, Lexcom met de NEMO mini PC en een 10.4" panel PC. Alle drie de modellen zijn rondom waterdicht en voorzien van speciale connectoren en afdichting, die het vocht buiten houden.

De P1585 van Arbor is IP65 afgeschermd (straalwaterdicht). De twee modellen van Lexcom zijn zelfs IP67 afgeschermd, wat inhoudt dat ze bestand zijn tegen onderdompeling. De bekende Intel Atom processor maakt deze PC's mogelijk door het lage stroomverbruik: dit betekent dat passieve koeling volstaat en er geen openingen nodig zijn in de behuizing voor een ventilator.

Maar wie heeft een waterdichte PC nodig? Niet alleen aan boord van schepen is dit soms een vereiste. Ook bijvoorbeeld in de voedselindustrie, waar apparatuur bij voorkeur met een waterstraal gereinigd moet kunnen worden. Daarnaast is ook buitengebruik mogelijk, zonder kans op schade door regen. Toepassingen voldoende dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten