maandag 7 december 2009

Long lifetime support

Eén van de meest gehoorde vragen bij industriële PC's is de 'long lifetime support', oftewel een lange leverbaarheid. Vaak heeft een machinebouwer of system integrator zelf ook een verplichting naar zijn klant(en) om  voor b.v. minimaal 5 jaar het geleverde systeem te ondersteunen. Binnen die periode is het noodzakelijk dat de hardware kan worden uitgewisseld, geüpgrade of bijgekocht om een installatie in de lucht te houden of zelfs uit te breiden.

Denk b.v. aan een productielijn die in 2009 in gebruik wordt genomen. Niet alleen moet deze lijn minimaal 5 jaar blijven draaien, maar als er in 2013 nog een extra machine nodig is om de lijn uit te breiden, dan is de leverancier volgens het contract verplicht om dit nieuw te leveren. Voor mechanica is dit vaak wel mogelijk, maar de snelle computerwereld is dan alweer lichtjaren verder.

Ook hierbij biedt de industrial computer uitkomst, want het is heel normaal dat een mainboard langer dan 5 jaar leverbaar blijft - met garanties zwart op wit, indien gevraagd. Dat is niet alleen fijn voor de eindgebruiker, maar ook voor de machinebouwer of system integrator zelf. Want dit betekent dat de soft- en hardware die zijn ontwikkeld voor deze machine langdurig kunnen worden gebruikt en niet om de haverklap hoeven te worden aangepast aan de computer hardware die op dat moment gangbaar is. Typisch een win-win situatie dus...

1 opmerking:


  1. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this site. I am hoping the same high-grade website post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing skills has inspired me to get my own site now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.
    4 Wire Resistive Touch Screen

    BeantwoordenVerwijderen