donderdag 4 augustus 2011

USB op grote afstand

Als u een USB randapparaat op langere afstand van een PC wilt aansluiten zijn er niet veel oplossingen die betaalbaar blijven. Er is normale extender kabel, maar met maximaal 5m lengte is dat ook al bekeken. U kunt ze zelf aan elkaar knopen, maar echt betrouwbaar werkt dat niet. Voor industriële toepassingen is dat in elk geval sterk af te raden. Wat werkt er wel?


Veel gebruikt zijn de verlengkastjes over UTP, die bestaan uit twee losse converters, met daartussen een dedicated netwerkkabel. Ideaal maar behoorlijk prijzig - en er moet een aparte kabel worden getrokken. Inmiddels kan het ook makkelijker, met de Digi AnywhereUSB box.


De AnywhereUSB van Digi is een enkele converter, die het USB signaal (2-poorts, dus maximaal 2 USB devices) omzet in een TCP/IP signaal. Het kan direct aan het netwerk worden gekoppeld, waarna een PC elders op het netwerk van deze USB apparaten gebruik kan maken. Dat is nog eens praktisch, en ook nog betaalbaar. De AnywhereUSB is o.a. te koop via IOshop.nl en werkt met Windows en VMware omgevingen.

2 opmerkingen:

  1. Werkt met Linux omgevingen?
    Hiervoor bestaat toch geen linux driver?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. U hebt gelijk, dit is nu aangepast.

    BeantwoordenVerwijderen