maandag 4 oktober 2010

"Change is bad"

Veel klanten van HPS hebben om uiteenlopende redenen liefst zo lang mogelijk dezelfde PC configuratie. Dat zorgt voor veel verbazing bij toeleveranciers, want wie gebruikt er nou nog ATA harddisks of RS-232 modems? Een mooi voorbeeld is deze industrial PC, die nog heel populair is. Dat kan toch veel sneller en goedkoper?

Zo simpel is het vaak niet. Want de meeste van onze klanten hebben veel tijd geïnvesteerd in het schrijven van hun software en willen niet het risico lopen dat die opeens niet meer goed werkt door een ogenschijnlijk onschuldige update van de hardware. Het zou niet de eerste keer zijn dat een mainboard opeens geen seriepoorten meer heeft, of dat een nieuwe I/O control chip voor onverwachte bijwerkingen zorgt.

Daarnaast zijn ook reserve onderdelen een belangrijke reden. Als er van een machine b.v. wereldwijd honderden exemplaren draaien, is het veel goedkoper en makkelijker om met dezelfde hardware te blijven werken. Dat betekent geen onduidelijkheid over welke hardware versie er nodig is bij een storing en het zorgt ervoor dat opgebouwde ervaring met die configuratie niet verloren gaat.

Bijkomende aspecten zijn aanpassingen in de handleiding, keuringscertificaten die vervallen bij gewijzigde hardware en aanpassingen in brochures. Allemaal goede redenen om niet met de nieuwe configuratie te willen werken, maar om vast te houden aan wat bewezen werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten