vrijdag 13 augustus 2010

17 jaar HPS Industrial

Het lijkt korter geleden, maar de kalender liegt niet: HPS bestaat binnenkort alweer 17 jaar. HPS Industrial is gestart op 3 september 1993 (toen nog onder de naam Hermac Power Systems) en heeft zich in de tussenliggende jaren ontwikkeld tot een gedreven leverancier van industriële computers.

Begonnen als leverancier van UPS en voedingen werden al snel de industriële PC's een onderdeel van het assortiment. Zoals altijd lopen dingen anders dan gedacht: binnen enkele jaren was de industriële PC de belangrijkste tak geworden. Er werden industrial computers en I/O boards geleverd aan talloze klanten in Nederland, in toenemende mate gericht op maatwerk. Tijd dus voor een naamsverandering, in 2003 werd de naam veranderd in HPS Industrial om uiting te geven aan de realiteit dat het bij HPS draait om industriële automatisering.

Er werken inmiddels 18 mensen bij HPS Industrial, allemaal enthousiaste professionals die weten waar ze over praten. De focus is in de afgelopen jaren steeds meer komen te liggen op lange termijn contacten met klanten, die meer zoeken dan de zoveelste "dozenschuiver". Levering van dezelfde configuratie gedurende langere tijd is een veel gehoorde wens, net als installatie van op maat gemaakte Windows XP Embedded images. Diensten die HPS biedt en waarmee we ons onderscheiden van veel collega's.

Waar gaat het naartoe? Steeds meer vraag is er naar mini PC's, panel PC's en tablet PC's, die allemaal in industriële varianten leverbaar zijn. Ook de rackmount servers die we leveren zijn populair bij de klanten, dankzij de vrijwel oneindige configuratie mogelijkheden. De toekomst ziet er wat HPS betreft rooskleurig uit, op naar de 25 jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten